Tylsän päivän kunniaksi sain megaidean: leivon mutakakun ja otan jokaisesta vaiheesta kuvan, jotta saan hienon kuvitetun blogitekstin tästä projektista. Noh, tämä projekti loppui nolosti palaneeseen kakkuun! Mutta jumankekka kun tähän kerran ryhdyttiin niin toteutetaan kanssa! Olen saanut tämän reseptin ystävältäni. En tiedä reseptin alkuperäistä löytöpaikkaa, mutta tämä on aika perusresepti. En siis usko tekeväni suurta vääryyttä, vaikka en osaakaan ohjata teidän alkuperäisen reseptin lähteille. Tässä tulee:
- 200 g taloussuklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2½ dl vehnäjauhoja
1) Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
2) Kun suklaa ja voi ovat sulaneet ja seos on juoksevaa, nosta kattila lämmöltä. Anna seoksen jäähtyä.
3) Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4) Sekoita leivinjauhe vaahdon joukkoon.
5) Yhdistä suklaaseos ja munavaahto. Suklaaseos "uppoaa" vaahdon joukkoon, joten muista sekoittaa huolellisesti!
6) Lisää jauhot siivilän läpi. Sekoita varovasti.
7) Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.
8) Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia!
Annoin kakun jäähtyä ja leikkasin palaneen kerroksen pois. Löytyihän sieltä keskeltä sitä mutamaista ihanuuttakin! |
Päälle tomusokeria ja ei siitä edes huomaa että se meni pilalle! |
Piti jostain kumman syystä tuulettaa kun otin kakun uunista... Ja yksi neiti tuli heti haistelemaan lumisadetta! |
Näitä näpsyjä otin sillä aikaa kun kakku oli uunissa. Olisi varmaan kannattanut mielummin vahtia kakkua?
Reseptivihko. Whoop. |
Omppu ja Myy-rasia. |
Mörkö-teerasia. Se ei näyttänyt pölyiseltä ennen kuin katsoin kuvaa. :D |
Salvador Dalí -kalenteri jonka sain kaverilta synttärilahjaksi. Se oli ostanut sen Prahan-reissulta. (Huomatkaa myös mun ihanat verhot. Äidin vanhat, suoraan jostain 80-luvulta.) |
Toivottavasti tästä on jollekin iloa, vaikka itse onnistuin mokaamaan saman kakun jo toiseen kertaan. Pieni vinkki: kannattaa vahtia sitä kakkua ettei se pääse palamaan! ;) Mutta kyllä se oli ihan oikeasti hyvääkin vaikka menikin vähän pieleen! Aion laittaa sen paloiksi ja pakkaseen vierasvaraksi. Toi on ihan hyvää pakastettunakin.
Oli muuten kivaa säätää noita kuvien värejä Photoshopilla pitkästä aikaa. Tuli ihan "villit" teinivuodet mieleen, jolloin olin kuin liimattu Photoshopin ääreen. Täytyisi väkertää joku kiva banneri tänne. Yksi idea muhiikin jo mielessä. :)
teen tolla ihan samalla reseptillä, paras mutakakku mitä oon koskaan syöny! :)
VastaaPoistaJoo, on se kyllä oikein nannaa! Etenkin jos osaa olla polttamatta sitä. ;D
Poista